Everything about mantar tohumu

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Islatma işlemi sonunda samanın nem oranının % seventy five civarına getirilmesi sağlanır. Saman yeterli neme ulaştıktan sonra kaba yığın yapılması işlemine başlanır.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

You are able to email the website proprietor to allow them to know you were being blocked. Be sure to include Whatever you ended up undertaking when this site arrived up as well as Cloudflare Ray ID located at the bottom of this page.

Earlierörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda 25 ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –1 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle hearth oranı artmaktadır.

İstiridye mantarları doğada olduğu gibi gerekli koşullarını sağladığınızda check here yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.

This Site is employing a safety services to shield by itself from on line attacks. The motion you simply executed induced the safety Resolution. There are many steps that could bring about this block such as publishing a certain term or phrase, a SQL command or malformed information.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the very best YouTube encounter and our newest attributes. Learn more

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Tip 2 diyabeti olan ve olmayan 22 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada yemek sonrası istiridye mantarı tozu yiyen kişilerde kan şekeri seviyelerinde azalma olduğu görüldü.

Burada, evde istiridye mantarı tohumu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve advertisementımlar şunlardır:

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *